Welcome Anonymous!
We host quality Star Wars sites - inquire at The Star Wars Rebellion Network  
SW:Rebellion Network
imminent-bean
 



Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Author Message
 Post subject: Model installer doesnt work
PostPosted: Mon Jul 25, 2005 2:18 am 
Offline
<!-- Cadet //-->
User avatar

Joined: Thu Jun 09, 2005 12:00 am
Posts: 24
ok i open swrebellion create new folder stick the installer stuff in there then put model stuff in importer click on thing takes me to list i replace bulwark. test it ingame it the same crappy bulwark.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 25, 2005 4:28 am 
Offline
<!-- Raporan Dark Lord //-->
User avatar

Joined: Sun May 02, 2004 12:00 am
Posts: 8298
Location: Switzerland
Okay so you put the imnporter in a new folder of the rebellion folder. You put the ship you wished to import in the "import" folder...
You would have to ask Mask. He is the one who programed the thing.

_________________
Image
Image
CLICK HERE IT IS VERY IMPORTANT!!!
Click here is you like Trance


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 25, 2005 9:16 am 
Offline
<!--the_mask//-->
User avatar

Joined: Wed Feb 06, 2002 12:00 am
Posts: 3515
Location: being myself and several others at the same time
Is the model importer exactly one folder inside your Rebellion directory ? (for ex. Rebellion\_model importer\thefilesarehereandnootherdirectoryexcept'import'isinbetween).

What did you put into the import folder ? An rmd file, a zip file, .x or .bin files ?

As I've said before, the program works 8) Let's find out, what you did, then.


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 3:25 pm 
Offline
<!-- Warlord -->
User avatar

Joined: Fri Jul 22, 2005 12:00 am
Posts: 1796
Location: Brockville, ON
This seemed like the best place to post this. I've been trying for some time to install the MC-90 model converted by Billy Loomis.

It originally was an XWA OPT by John "JM" Myers.

The files that extract from the downloadable zip file are;

medium x File
close x File
far_mc x File
mc90lite BIN File
mc90hull BIN File
mc90h_m BIN File
_How does this work.txt

No matter what I do I can't seem to get the ship model to load.
http://www.swrebellion.com/modules.php? ... tit&lid=50

Would it be possible for somone to convert this to an RMD file?

Edit: I am such an idiot. All I needed to do was rename the far_mc to just plain far. :roll:


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 4:00 pm 
Offline
<!--the_mask//-->
User avatar

Joined: Wed Feb 06, 2002 12:00 am
Posts: 3515
Location: being myself and several others at the same time
*opens a sleepy eye and mumbles*

Really ? I need to fix this 8)


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Aug 27, 2005 8:48 pm 
Offline
<!-- Warlord -->
User avatar

Joined: Thu May 27, 2004 12:00 am
Posts: 2640
Location: The Great Bellow
Defender_16 wrote:
Edit: I am such an idiot. All I needed to do was rename the far_mc to just plain far. :roll:


Haha, I do this so often when making a new model :roll: :oops:

I can spend an hour looking at the model thinking that there's soemthing wrong with the conversion or the actual model when it turns out to be I forgot to re-name the files :P

_________________
Image
Image
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 28, 2005 3:59 pm 
Offline
<!-- Lieutenant //-->
User avatar

Joined: Sun Mar 21, 2004 12:00 am
Posts: 81
Location: Will join Sith for Money
while still on the subject of not being able to get models to run in game, I still can't get the allegiance class ssd to work. I have the following files:

close.x
medium.x
far.x
alhull_m.bin
alhull.bin
allight.bin

I copied the .bin files and changed them to .bmp in resource hacker and still will not work. Any suggestions?

_________________
<div>Gentlemen, behold my latest invention, the Rabbot! -- Dr. Weird</div><br />


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 28, 2005 4:03 pm 
Offline
<!-- Lieutenant //-->
User avatar

Joined: Sun Mar 21, 2004 12:00 am
Posts: 81
Location: Will join Sith for Money
I also forgot to mention that the dominator model in the game looks like half of the ship is cloaked because you can see right through it. I need a really good model of an interdictor or maybe a fixed dominator? Help?

_________________
<div>Gentlemen, behold my latest invention, the Rabbot! -- Dr. Weird</div><br />


Top
 Profile E-mail  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 29, 2005 4:09 am 
Offline
<!-- Raporan Dark Lord //-->
User avatar

Joined: Sun May 02, 2004 12:00 am
Posts: 8298
Location: Switzerland
The transparentcy witome models isn't an uncommon problem in reb.

_________________
Image
Image
CLICK HERE IT IS VERY IMPORTANT!!!
Click here is you like Trance


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 29, 2005 4:09 am 
Offline
<!-- Major //-->
User avatar

Joined: Wed Jun 02, 2004 12:00 am
Posts: 243
Location: Transylvania,Romania
I hope i can help u guys, coz i've experienced how to exchange models.
At me the model exchanger doesnt work. Fu..ed my computer.
As u know here are 2 type of files with a model
The .x and the .bin
Now, u have to open with Reshack the Tactical.DLL
In the dll is 2 sections - the 301 and the 303.
The .x must be loaded into 301 and the .bin into 303
In the 301 section are many sections storing the shiptypes - close,medum,and far views.
Ex. : here is the 2010,2011,2012 - this is the Mon Cal's model.
The 2010 contain the close view,the 2011 the medium, and the 2012 the far view.
Another ex : the 2050,2051,2052 contain the Alliance Escort Carrier.
the same way the 2050 contain the close view,the 2051 the medium, and the 2052 the far view.
U need Masks Rebellion_model_exchange.chm to know wich number is for wich ship.
Now, in ex. U want to change the Mon Cal in the game with an another mon cal lets say with the winged MC.
How to do this ? Well, u now know u have to change in the 301 and the 2010,2011,2012 sections.
U open the 301 and after that open the 2010, click on the 1033 - left,after right click.
Will appear a menu.Now here u choose replace source.
U click on the open recourse...after that in the directory where u store the another ships(winged mc) models,u click on the close.x, after that write in the 1’st section in the appeared window 301, after that in the 2’nd 2010 , in 3’nd write 1033.This will do that the close.x will be loaded as 2010.x - my opinion
Now u must go to 2011 do the same thing except u must load the medium.x to change the 2011.x
U have to do again at 2012 ,here u have to load the far.x
Now the model is imported in the game,the Mon Cal was replaced with the Winged MC.
Now u have to import the „mesh?" for the newly loaded model.
U have to go to 303 section. Open it, then in the top, from the menus choose „add new recource"
Will appear again a window,now u have to open the directory where u have the .bin files.
In example u have 2 .bins - one with hull.bin, another with hull_m.bin
Now in the window u type : 1’st section 303, 2’nd section hull.BMP (the bin must be written BMP : hull.BMP), in the 3’rd 1033. Click add resource. U have to repeat this with the hull_m.bin,go to 303,again add new recource etc,etc. doesnt forget to change the bin to BMP. U have successfully changed the model and the mesh for that model.
Now save the Tactical.DLL, and run the game, and go to a battle to see if the model work.
Have fun, Antonius.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 29, 2005 4:14 am 
Offline
<!-- Major //-->
User avatar

Joined: Wed Jun 02, 2004 12:00 am
Posts: 243
Location: Transylvania,Romania
pParis17 if u have with the model 3 .bin's u have to import all 3 in the 303 section.
if u have one, import one, etc.
if u have one .x, u must use that one .x in all sections :ex 2010,2011,2012
u load into 2010 that 1.x, into 2011 1.x, and 2012 1.x.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 08, 2005 8:13 am 
Offline
<!-- Cadet //-->
User avatar

Joined: Sat Dec 03, 2005 12:00 am
Posts: 3
My question is the follow (hey sorry me no speak fine english).

The model installler work in Windows XP ?, me do all things for this work, but no work.

Plss reply this question. :(


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 08, 2005 11:44 am 
Offline
<!-- Raporan Dark Lord //-->
User avatar

Joined: Sun May 02, 2004 12:00 am
Posts: 8298
Location: Switzerland
It should run perfectly under XP. Does Rebellion work okay? Which version of XP are you running? And welcome to the forums. :D

_________________
Image
Image
CLICK HERE IT IS VERY IMPORTANT!!!
Click here is you like Trance


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu Dec 08, 2005 12:35 pm 
Offline
<!-- Cadet //-->
User avatar

Joined: Sat Dec 03, 2005 12:00 am
Posts: 3
Hi, and thank you for welcome.

Me windows is: Windows XP home edition 2002 (but me try in other pc with win98)

But the model installer no work, no rewrite the file tactical.dll, me put the file:

/tactical.dll

the model import:

/rmodimp/rmodimp_es.exe and the other files

and files the model in:

/rmodimp/import/*file.* (files of model)

But no work... my try all

Me add the model manually with Resource Hacker, but only add the model and no texture, the tutorial no talk under add texture.

pd.: me use the deep freeze in the PC.

Plss helpme !


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum

Search for:
Jump to:  
cron

 
 
 
^Top 
Home Your Account Forums Downloads F.A.Q. Submit News Hosting Contact Us

© 1999-2008 by SWRebellion.com. All Rights Reserved.
All logos and trademarks in this site are property of their respective owner.
The comments are property of their posters.
You can syndicate our news using the file backend.php

    Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group